Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mięso baranie duszone z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Mięso baranie duszone z kapustą z dodatkiem przypraw jest bardzo smaczne i aromatyczne. Polecam taką wersję baraniny.

Mięso baranie duszone z kapustą

Składniki:

Mięso baranie duszone z kapustą

 

  • 1/2 kg baraniny bez kości
  • 3 łyżki smalcu
  • 2 cebule
  • 1/2 kg kapusty włoskiej
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Mięso baranie duszone z kapustą
Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę, obrumienić na rozgrzanym smalcu wraz z posiekaną cebulę. Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 30 minut. Następnie dodać pokrojoną w grubą kostkę kapustę i dusić do miękkości. Do miękkiego mięsa dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem, wymieszać, zagotować.