Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Mięso mielone w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smażona mielona wieprzowina w sosie z dodatkiem śmietany kremówki. Można podać np.z ugotowanym makaronem.

Mięso mielone w sosie śmietanowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso mielone w sosie śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Mięso mielone w sosie śmietanowym
Do mięsa (użyłam zmielonej łopatki) dodać pokrojoną w kostkę cebulę, przyprawę w płynie, posiekany czosnek, mieloną paprykę, zioła, pieprz i gałkę muszkatołową. Wszystko dokładnie wymieszać. Mięsną masę wrzucić na rozgrzany na patelni olej. Smażyć, cały czas mieszając, aż mięso się zetnie. Mięso oprószyć mąką, wymieszać. Do mięsa wlać śmietanę i pół szklanki wody. Wszystko zagotować, cały czas mieszając. Podawać np.z makaronem.
Mięso mielone w sosie śmietanowym
Mięso z dodatkiem cebuli czosnku i przypraw.
Mięso mielone w sosie śmietanowym
Mięsna masa wrzucona na rozgrzany na patelni olej i smażona.
Mięso mielone w sosie śmietanowym
Podsmażone mięso oprószone mąką pszenną.
Mięso mielone w sosie śmietanowym
Śmietana kremówka i woda wlane do mięsa wymieszanego z mąką.