Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Mięso mielone z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Podsmażana mielona wieprzowina, z dodatkiem pieczarek, czerwonej fasolki, kukurydzy, cebuli i czosnku.

Mięso mielone z dodatkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso mielone z dodatkami

 

 

Sposób przygotowania:

Mięso mielone z dodatkami
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Do cebuli dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, usmażyć je. Do grzybów dodać mięso, trochę soli i pieprzu, zioła i mieloną paprykę. Smażyć, cały czas mieszając, aż mięso się zetnie. Mięso oprószyć mąką, szybko wymieszać. Do mięsa dodać fasolkę i kukurydzę razem z zalewą, wlać szklankę wody, wymieszać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i koncentrat pomidorowy. Wymieszać, zagotować. Gotować bez przykrycia ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając. Podawać np. z gotowanym ryżem.
Mięso mielone z dodatkami
Pokrojona w kostkę cebula zeszklona na oleju.
Mięso mielone z dodatkami
Pokrojone w półplasterki dodane do cebuli.
Mięso mielone z dodatkami
Mięso przyprawy i zioła dodane do usmażonych grzybów.
Mięso mielone z dodatkami
Kukurydza i fasolka dodane do mięsa z grzybami.