aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Mięso mielone z kaszami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Gotowe danie podajemy z chlebem i polane dowolnym sosem.

Mięso mielone z kaszami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso mielone z kaszami

 

Sposób przygotowania:

Mięso mielone z kaszami
Kaszę jęczmienną i gryczaną oraz ryż płukamy w letniej wodzie, a następnie dodajemy mięso jajka i przyprawiamy do smaku. Wyrabiamy dokładnie mięsną masę. Z masy formułujemy średniej wielkości jajowate gałki- tak jak zrazy czy pulpety jak kto woli. Smażymy na oleju na rumiano. Mięso układamy w garnku na stojąco jeden koło drugiego i zalewamy wodą w której są rozpuszczone kostki rosołowe. Dusimy na małym ogniu 2 godziny, tak aby gałki wchłonęły wodę. Podajemy z dowolnym sosem u mnie pieczarkowy.
Mięso mielone z kaszami
Wyrabiamy masę z kasz, ryżu i jajek. Przyprawiamy.
Mięso mielone z kaszami
Z masy mięsnej odrywamy kawałki i formujemy jajowate pulpety.
Mięso mielone z kaszami
Przygotowane kawałki mięsne smażymy na rozgrzanym oleju.
Mięso mielone z kaszami
Mięso układamy w garnku tak jak na zdjęciu.