dorcia700

dorcia700

Kucharz
[Przepisów: 10]

mieso na dziko

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

jest to kolejna potrawa ktora mnie moj maz nauczyl

mieso na dziko

Składniki:

mieso na dziko

 

  • mieso wolowe okolo 0.5 kg,
  • makaron rurki okolo 1 paczka,
  • jogurt naturalny 1 kubek,
  • przyprawy,
  • ocet,
  • maka do zageszczenia okolo 7 lyzek - ja zawsze biore tyle zeby sos byl gesty tak na oko

Sposób przygotowania:

mieso na dziko
mieso kroimy na male kawalki wrzucamy do garnka zalewamy woda,dajemy kostke rosolowa,ziele angielskie(kilka kulek) 2-3 liscie laurowe.wlewamy ocet.ilosc octu zalezy od tego jaki chcemy miec kwasny sos,i gotujemy az mieso bedzie miekie.nastepnie zageszczamy jogurtem wymieszanym z maka i odrobina kwasnego wywaru.makaron gotujemy osobno.wykladamy na talerz polewamy sosem i mieskiem i smacznego.ilosc makaronu tez zalezy od tego na ile osob gotujemy,ja przewaznie gotuje wieksza polowe paczki.