katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Mięso na roladki z mlecznej marynaty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso najpierw obsmażone, a następnie zapiekane w piekarniku. Smaczne roladki przygotowane z pieczarkowym farszem.

Mięso na roladki z mlecznej marynaty

Składniki:

Mięso na roladki z mlecznej marynaty

 

Sposób przygotowania:

Mięso na roladki z mlecznej marynaty
Mięso myjemy osuszamy i kroimy w plastry. Cebulę obieramy i kroimy w plastry. Mięso przekładamy cebulą oraz połamanymi liśćmi laurowymi i zalewamy mlekiem. Odstawiamy na ok 3 godz albo na noc.

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnie żeby odparować. Dodajemy troszkę masła i chwilę dusimy. Zdejmujemy z patelni, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i łyżkę tartej bułki. Mieszamy i doprawiamy do smaku.

Mięso wyjmujemy z marynaty, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Nakładamy przygotowane pieczarki i zwijamy w roladki ( można spiąć wykałaczką).

Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu i i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Oprószamy papryką, podlewamy bulionem, skrapiamy olejem i przykrywamy folią aluminiową.

Odkrywamy po ok 30 min i pieczemy do miękkości ok 20 min w 190 stopniach.