karolina1869

karolina1869

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

Mięso pieczone z ketchupem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie w wykonaniu danie o ciekawym połączeniu smaków można podawać z ziemniakami, kaszą

Mięso pieczone z ketchupem

Składniki:

Mięso pieczone z ketchupem

 

  • 0,40 dag mięsa wieprzowego
  • 2 cebule
  • 6-7 łyżek stołowych ketchupu
  • przyprawa do mięsa wieprzowego
  • sól
  • pieprz
  • worek do pieczenia

Sposób przygotowania:

Mięso pieczone z ketchupem
Mięso wieprzowe (rodzaj dowolny, ja najczęściej stosuje mięso gulaszowe)kroimy w drobna kostkę, następnie przyprawiamy przyprawą do mięsa wieprzowego i odrobina soli i pieprzu. Cebulę kroimy w talarki, mieszamy z mięsem, wkładamy do worka do pieczenia, dodajemy ok 6-7 łyżek stołowych ketchupu o ostrości która nam odpowiada, zamykamy worek , potrząsamy nim aby ketchup oblał mieso. Pieczemy w piekarniku ok 90 min w tem 180 stopni.