katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Mięso w galaretce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mięso z rosołu w rosołowej galarecie.

Mięso w galaretce

Składniki:

Mięso w galaretce

 

  • udka ugotowane 3szt
  • marchew ugotowana 2-3szt
  • groszek konserwowy 1/2pyszki
  • rosół 3szkl
  • żelatyna 4-5 łyżeczek
  • jajka 4-5szt

Sposób przygotowania:

Mięso w galaretce
Żelatynę rozpuścić w gorącym rosole.Odstawić do lekkiego stężenia. Mięso obrać z kości i pokroić. Marchew pokroić w kostkę. Groszek osączyć z zalewy.Jajka ugotować na twardo obrać i przekroić na polowy.Mięso połączyć z marchwią i groszkiem.Wyłożyć na spód salaterki czy pojemnika w którym zastudzimy galaretę.Zalać tężejącą galaretką.na wierzchu położyć połówki jajek.Marchew i mięso miałam z rosołu.