Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Mięso w miodzie i musztardzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne i delikatne mięso w sosie

Mięso w miodzie i musztardzie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso w miodzie i musztardzie

 

  • mięso wieprzowe kulka - ok 800g
  • 2 łyżki oleju
  • majeranek
  • kminek
  • sól
  • pieprz
  • łyżka miodu
  • łyżka musztardy
  • mąka

Sposób przygotowania:

Mięso w miodzie i musztardzie
Mięso przygotowuję do pieczenia. Całą kulkę lekko nacinam w kilku miejscach i obsypuję obficie przyprawami - solą, pieprzem, majerankiem i kminkiem. W miseczce mieszam miód z musztardą i całość wcieram dokładnie w mięso.Ja swoje mięso zrobiłam w szybkowarze - to najlepszy sposób aby przyrządzić taki dość gruby kawałek mięsa. Na dno szybkowaru wylewam 2 łyżki oleju - tłuszczyku i chwile obsmażam mięso z wszystkich stron aby skórka była chrupiąca. Następnie zamykam szybkowar i smażę mięso ok 15-20 minut w zależności od szybkowaru. Następnie przekładam mięso do garnuszka wraz z całym olejem i tłuszczykiem. Dolewam ciut wody. Chwilę jeszcze podgotowuję. Sos zaciągam mąką.
Mięso w miodzie i musztardzie
mięso przed doprawieniem nacinam nożem w kilku miejscach
Mięso w miodzie i musztardzie
w misce mieszam razem miód z musztardą do uzyskania jednolitej masy
Mięso w miodzie i musztardzie
doprawione i posmarowane mięso gotuję w szybkowarze
Mięso w miodzie i musztardzie
na koniec podgotowuję jeszcze mięso i zagęszczam mąką

Tagi:

mięso