anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Mięso w naleśniku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

bardzo dobre danie serdecznie polecam

Mięso w naleśniku

Składniki:

Mięso w naleśniku

 

  • 4 naleśniki
  • 2 filety z kurczaka
  • 20 dag pieczarek usmażyć
  • 20 dag sera żółtego zetrzeć na tarce
  • 2 ogórki kiszone
  • sól do smaku
  • mąka, jajko i bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mięso w naleśniku
Filety podzielić tak aby było ich 4 szt rozbić bardzo cienko posolić, na każdego naleśnika położyć tego rozbitego fileta na to zasmażone wcześniej pieczarki ogórek i ser. Zwijamy to wszystko jak krokieta i panierujemy w mące jajku i bułce tartej. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.