Strona główna mięso w słoikach

mięso w słoikach

prezes - Przepis na: mięso w słoikach offline

Kucharz
Przepisy: 21
mięso w słoikach
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

pyszne na kanapkę,sos,zupę...


trudność: łatwe
czas:

mięso w słoikach - SKŁADNIKI:

mięso w słoikach - PRZYGOTOWANIE:

mięso kroimy na dość duże kostki ,posypujemy przyprawami,układamy w słoikach(do 3/4 wysokości),nie uciskamy,do każdego słoika średnio po kawałku z każdego rodzaju,dodajemy po 2 liście laurowe i 3 ziarenka ziela angielskiego,zakręcamy....a później do gara i gotujemy około 4-5 godzin na wolnym ogniu,po wystygnięciu sprawdzamy słoiki,o ich szczelności przekonamy się oceniając wygląd mięsa,na wierzchu jest warstwa tłuszczyku,galaretka jest "sztywna"te słoiki gdzie tak nie jest zużywamy pierwsze,polecam:)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do mięso w słoikach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Szynka peklowana z szynkowara Kurczak zapiekany z warzywami
Kurczak w orzechowej glazurze Pasztet ''poduszka pięknej Aurory'' Duszona karkówka
Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Pizza rzeźnicka Pierś z kurczaka z ryżem
Kurczak w sosie pieczarkowym Kotlety mielone z gorgonzolą i gruszką Curry z kurczaka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane