Strona główna mięso w słoikach

mięso w słoikach

prezes

Kucharz
Przepisy: 21
mięso w słoikach
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

pyszne na kanapkę,sos,zupę...


trudność: łatwe
czas:

mięso w słoikach - SKŁADNIKI:

mięso w słoikach - PRZYGOTOWANIE:

mięso kroimy na dość duże kostki ,posypujemy przyprawami,układamy w słoikach(do 3/4 wysokości),nie uciskamy,do każdego słoika średnio po kawałku z każdego rodzaju,dodajemy po 2 liście laurowe i 3 ziarenka ziela angielskiego,zakręcamy....a później do gara i gotujemy około 4-5 godzin na wolnym ogniu,po wystygnięciu sprawdzamy słoiki,o ich szczelności przekonamy się oceniając wygląd mięsa,na wierzchu jest warstwa tłuszczyku,galaretka jest "sztywna"te słoiki gdzie tak nie jest zużywamy pierwsze,polecam:)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do mięso w słoikach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Pulpety w  sosie pomidorowo cebulowym Filet z kurczaka pod serową kołderką Kurczak sułtański
Skrzydelka w sosie grzybowym Pulpety z tuńczykiem Roladka z żurawiną i morelami
Kurczak marynowany w cytrusach Roladki ze schabu z pieczarkami Roladki drobiowe z bananem
Dewolaje z szynką i serkiem topionym Kurczak hajderabacki Schab duszony w cebuli

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane