Strona główna mięso w słoikach

mięso w słoikach

prezes - Przepis na: mięso w słoikach offline

Kucharz
Przepisy: 21
mięso w słoikach
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

pyszne na kanapkę,sos,zupę...


trudność: łatwe
czas:

mięso w słoikach - SKŁADNIKI:

mięso w słoikach - PRZYGOTOWANIE:

mięso kroimy na dość duże kostki ,posypujemy przyprawami,układamy w słoikach(do 3/4 wysokości),nie uciskamy,do każdego słoika średnio po kawałku z każdego rodzaju,dodajemy po 2 liście laurowe i 3 ziarenka ziela angielskiego,zakręcamy....a później do gara i gotujemy około 4-5 godzin na wolnym ogniu,po wystygnięciu sprawdzamy słoiki,o ich szczelności przekonamy się oceniając wygląd mięsa,na wierzchu jest warstwa tłuszczyku,galaretka jest "sztywna"te słoiki gdzie tak nie jest zużywamy pierwsze,polecam:)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do mięso w słoikach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Kaczka w soku pomarańczowo jabłkowym Szynka długo marynowana Pieczona kaczka z miodem
Roladki z kurczaka z bazylią Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Polędwiczka z czosnkowym sosem i ziemniaczkami
Schab w panierce z semoliną Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Żeberka duszone w kapuście
Zapiekana kasza gryczana Pieczeń z korniszonem i marchewką Pulpeciki z bazylią

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane