Strona główna mięso w słoikach

mięso w słoikach

prezes - Przepis na: mięso w słoikach offline

Kucharz
Przepisy: 21
mięso w słoikach
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

pyszne na kanapkę,sos,zupę...


trudność: łatwe
czas:

mięso w słoikach - SKŁADNIKI:

mięso w słoikach - PRZYGOTOWANIE:

mięso kroimy na dość duże kostki ,posypujemy przyprawami,układamy w słoikach(do 3/4 wysokości),nie uciskamy,do każdego słoika średnio po kawałku z każdego rodzaju,dodajemy po 2 liście laurowe i 3 ziarenka ziela angielskiego,zakręcamy....a później do gara i gotujemy około 4-5 godzin na wolnym ogniu,po wystygnięciu sprawdzamy słoiki,o ich szczelności przekonamy się oceniając wygląd mięsa,na wierzchu jest warstwa tłuszczyku,galaretka jest "sztywna"te słoiki gdzie tak nie jest zużywamy pierwsze,polecam:)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do mięso w słoikach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Roladki z piersi kurczaka z papryką i z szynką Bażant z sosem leśnym Potrawka z kurczaka z papryką
Pierś zapiekana pod beszamelem z leśnymi grzybami Quesadilla z kurczakiem Makaron w sosie śmietanowym
Mięsne żeberka pieczone w piekarniku Żołądki w pomidorach Szynka z indyka z szynkowara
Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą Roladki drobiowe z brokułem Schab zapiekany w kapuście z pomidorem

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane