rzerznik

rzerznik

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Mięso w sosie cebulowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie mięso w sosie cebulowym

Mięso w sosie cebulowym

Składniki:

Mięso w sosie cebulowym

 

  • szynka lub łopatka około 250 dkg
  • cebula
  • kostka rosołowa drobiowa 1szt
  • kostka rosołowa warzywna 1szt
  • oliwa do smażenia
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Mięso w sosie cebulowym
Cebulę pokroić wrzucić do rondla na rozgżaną oliwę i zeszklić. Mięso kroimy w dość grubą kostkę i dodajemy do cebuli, razem wszystko podsmażyć dolać 1/2 szklanki wody, kostkę rosołową i warzywną, sól i pieprz do smaku. Wszystko wymieszać i dusić do czasu kiedy cebula rozpuści się w sosie i mięso będzie już miękkie. W czasie duszenia co jakiś czas zamieszać w razie potrzeby dolać trochę wody. Super smakuje z chrupiącym chlebem. Życzę smacznego.