LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Mięso w sosie chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepis na mięso w sosie chrzanowym.

Mięso w sosie chrzanowym

Składniki:

Mięso w sosie chrzanowym

 

Sposób przygotowania:

Mięso w sosie chrzanowym
Obieramy włoszczyznę, zalewamy 1 litrem wody,dodajemy ziele angielskie, ziarna pieprzu, liść laurowy i sól, doprowadzamy do wrzenia. Wkładamy umyte mięso i gotujemy na małym ogniu około 2 godzin aż mięso będzie miękkie. Następnie wyjmujemy wołowinę z wywaru ( 1 szklankę wywaru przecedzić i ostudzić). Masło roztapiamy na patelni, wsypujemy mąkę, zasmażamy oraz rozprowadzamy chłodnym wywarem. Zagotować, dodajemy chrzan i śmietankę. Doprawiamy sokiem z cytryny solą i cukrem oraz posiekanym na drobno koperkiem. Gotowe i lekko ostudzone mięso kroimy w plastry, układamy na półmisku i polewamy po całości sosem.