Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mięso wieprzowe marynowane w winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Mięso marynowane w białym winie jest po prostu pyszne.

Mięso wieprzowe marynowane w winie

Składniki:

Mięso wieprzowe marynowane w winie

 

 

Sposób przygotowania:

Mięso wieprzowe marynowane w winie
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na porcje, lekko zbić tłuczkiem. Natrzeć przeciśniętym przez praską, roztartym z solą czosnkiem, oprószyć pieprzem, skropić winem. Włożyć do miski, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki przynajmniej na 2 godziny Tak zamarynowane mięso zrumienić z obu stron na rozgrzanym oleju, włożyć do parowaru lub do rondla i podlać odrobiną wody, udusić do miękkości. Podawać z ziemniakami i surówką lub gotowanymi warzywami.