Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mięso wieprzowe pieczone w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

W taki sam sposób można przygotować mięso ze schabu wieprzowego

Mięso wieprzowe pieczone w ziołach

Składniki:

Mięso wieprzowe pieczone w ziołach

 

  • 1 kg mięsa z szynki,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 0,5 łyżeczki siekanej szałwii,
  • 0,5 łyżeczki siekanego rozmarynu,
  • 0,5 łyżeczki mielonego imbiru,
  • 1 łyżeczka pieprzu,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 0,5 łyżeczki estragonu

 

Sposób przygotowania:

Mięso wieprzowe pieczone w ziołach
Do miski wlać oliwę, wsypać posiekane, świeże zioła, sól, pieprz i dokładnie rozetrzeć. Tak przygotowaną marynatą dokładnie natrzeć mięso, przykryć i odłożyć do lodówki na 3-4 godz. Następnie mięso zawinąć w folię aluminiową, ułożyć w brytfannie, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 1 godziny w temp.175 stopni. Upieczone mięso pokroić na porcje, podawać z sosem.

Tagi:

mięso szynka