anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Mięso wołowe na winie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszna delikatna i aromatyczna wołowina w bardzo smakowity sosie. Robię ją często ale znika w mgnieniu oka.

Mięso wołowe na winie

Składniki:

Mięso wołowe na winie

 

 

Sposób przygotowania:

Mięso wołowe na winie
Mięso umyć, pokroić na kawałki ważne aby kupować młodą wołowinę. Mięso włożyć do brytfanny i dodać ziele angielskie oraz listki laurowe. Dodać pokrojoną cebulę i dusić na małym ogniu około 2 godziny. W czasie pieczenia podlewać winne. Gdyby trzeba było dolać wody. Pod koniec pieczenia doprawić do smaku.Śmietanę wymieszać z mąką i zagęścić sos. 

Tagi:

mięso