Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mięso z królika w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mięso z królika w sosie pieczarkowym jest smaczne i aromatyczne

Mięso z królika w sosie pieczarkowym

Składniki:

Mięso z królika w sosie pieczarkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Mięso z królika w sosie pieczarkowym
Drobno posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle. Królika umyć, osuszyć, podzielić na części, podsmażyć ze wszystkich stron na smalcu. Przełożyć do rondla, podlać szklanką wody, dodać cebulę, zmiażdżony czosnek i dusić pod przykryciem przez około pół godziny. Gdy mięso jest półmiękkie wsypać posiekane pieczarki i dusić do miękkości. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z sosem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować. Następnie zdjąć z ognia, dodać śmietanę, wymieszać. Podawać z ziemniakami, surówką lub pieczywem.

Tagi:

mięso danie