Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mięso z kurczaka duszone w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mięso duszone w ziołach jest aromatyczne i smaczne

Mięso z kurczaka duszone w ziołach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso z kurczaka duszone w ziołach

 

Sposób przygotowania:

Mięso z kurczaka duszone w ziołach
Filet z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, włożyć do miski. Następnie wlać olej, dodać posiekany czosnek, oprószyć solą i pieprzem, wymieszać. Przykryć i odłożyć do lodówki na pół godziny. Mięso wyłożyć na patelnię, podsmażyć. W naczyniu wymieszać 1/2 szkl wody z ziołami, połączyć z mięsem i dusić pod przykryciem do miękkości. Podawać z surówką i ziemniakami.
Mięso z kurczaka duszone w ziołach
Mięso pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawami
Mięso z kurczaka duszone w ziołach
Mięso wyjąć z lodówki i podsmażyć na patelni
Mięso z kurczaka duszone w ziołach
Zioła wymieszać z wodą, wlać do mięsa i dusić do miękkości
Mięso z kurczaka duszone w ziołach
Gdy mięso jest miękkie, zdjąć przykrywkę i odparować nadmiar sosu