p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Mięso z kurczaka grillowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięso z udek kurczaka, marynowane soserem i grillowane

Mięso z kurczaka grillowane Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mięso z kurczaka grillowane

 

  • 2 duże udka z kurczaka
  • 2 łyżki sosera Winiary
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka papryki

 

Sposób przygotowania:

Mięso z kurczaka grillowane
Z dużych udek kurczaka usunąć skórę, wyluzować kości, uzyskujemy 4 kawałki czystego mięsa. Przygotowujemy marynatę z sosera Winiary i 2 łyżek oliwy, dokładnie nanosimy marynatę na mięso i wstawiamy na całą noc do lodówki. Na drugi dzień rozgrzewamy patelnię grillową, układamy na niej kawałki kurczaka dodatkowo posypane czerwoną papryką i grillujemy dokładnie z każdej strony po kilka minut pod przykryciem. Podajemy kurczaka z kartoflami ugotowanymi z kostką do ziemniaków i surówką warzywną.
Mięso z kurczaka grillowane
Przygotowujemy marynatę z sosera Winiary i 2 łyżek oliwy
Mięso z kurczaka grillowane
dokładnie nanosimy marynatę na mięso i wstawiamy na całą noc do lodówki.
Mięso z kurczaka grillowane
grillujemy dokładnie z każdej strony po kilka minut