Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mięso z kurczaka w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Mięso z kurczaka z sosem pieczarkowym, duszone w wytrawnym winie jest bardzo smaczne i aromatyczne. Smacznego.

Mięso z kurczaka w sosie pieczarkowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mięso z kurczaka w sosie pieczarkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Mięso z kurczaka w sosie pieczarkowym
Kurczaka umyć, podzielić na porcje, obtoczyć w mące i zrumienić na rozgrzanej oliwie. Przełożyć do garnka, oprószyć solą i pieprzem, podlać winem, dodać estragon i dusić pod przykryciem do miękkości. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym maśle, dodać posiekane pieczarki, skropić wodą i poddusić. Wymieszać ze śmietaną i tartą bułką. Połączyć z mięsem, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Mięso z kurczaka w sosie pieczarkowym
Sos z pieczarkami połączyć z miękkim mięsem i zagotować