Strona główna Mięso z warzywami zapiekane pod puree

Mięso z warzywami zapiekane pod puree

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
Przepisy: 106
zdjęcia: 1 z 5
Mięso z warzywami zapiekane pod puree
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smacznie zapieczone mięso z dodatkiem warzyw


trudność: średne
czas:

Mięso z warzywami zapiekane pod puree - SKŁADNIKI:

  • 700 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 2 marchewki około 300 g
  • 2 pomidory
  • 1 biała cebula
  • pieprz czarny do smaku
  • sól
  • olej około 3 łyżek
  • pieprz cayenne do smaku
  • majeranek do smaku

Mięso z warzywami zapiekane pod puree - PRZYGOTOWANIE:

Cebule i marchewki kroimy w kosteczkę .W rondlu rozgrzewamy olej a następnie podsmażamy na nim warzywa. Dodajemy mięso i rozgniatamy widelcem.Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Kroimy w kosteczkę .Dodajemy do rondelka..Mieszamy. Doprawiamy solą ,pieprzem i majerankiem. Dusimy około 10 minut. Wykładamy masę do formy na tarte. Puree: Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu ugniatamy ,dodajemy margarynę i mleko. Mieszamy na jednolita masę. Doprawiamy do smaku. Przekładamy na masę mięsną .Widelcem delikatnie robimy wzorki. Posypujemy po wierzchu majerankiem. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 30 -35 minut aż wierzch lekko się przyrumieni. Podajemy od razu po przygotowaniu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mięso z warzywami zapiekane pod puree  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Zrazy mielone z pieczarkami i serem Pieczeń rzymska z papryką Mielone z ziarnami
Mielone z pieczarkami Pulpeciki w sosie grzybowym  Babeczki mięsne z delikatnym kremem ziemniaczanym
Krokiety z mięsem i warzywami Mięso mielone w stylu tajwańskim Mielone z niespodzianką
Roladki z mięsa mielonego i pieczarek Zapiekanka z mięsa mielonego i z ziemniaków Kotlety wieprzowe z kapustą pekińską

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane