Strona główna Mięso z warzywami zapiekane pod puree

Mięso z warzywami zapiekane pod puree

Izabela Nowak-slonce - Przepis na: Mięso z warzywami zapiekane pod puree offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 106
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Mięso z warzywami zapiekane pod puree
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smacznie zapieczone mięso z dodatkiem warzyw


trudność: średne
czas:

Mięso z warzywami zapiekane pod puree - SKŁADNIKI:

  • 700 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 2 marchewki około 300 g
  • 2 pomidory
  • 1 biała cebula
  • pieprz czarny do smaku
  • sól
  • olej około 3 łyżek
  • pieprz cayenne do smaku
  • majeranek do smaku
  • Puree:
  • 1/2 kg ziemniaków ugotowanych
  • 1 łyżka margaryny
  • 1/4 szklanki mleka
  • pieprz czarny do smaku

Mięso z warzywami zapiekane pod puree - PRZYGOTOWANIE:

Cebule i marchewki kroimy w kosteczkę .W rondlu rozgrzewamy olej a następnie podsmażamy na nim warzywa. Dodajemy mięso i rozgniatamy widelcem.Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Kroimy w kosteczkę .Dodajemy do rondelka..Mieszamy. Doprawiamy solą ,pieprzem i majerankiem. Dusimy około 10 minut. Wykładamy masę do formy na tarte. Puree: Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu ugniatamy ,dodajemy margarynę i mleko. Mieszamy na jednolita masę. Doprawiamy do smaku. Przekładamy na masę mięsną .Widelcem delikatnie robimy wzorki. Posypujemy po wierzchu majerankiem. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 30 -35 minut aż wierzch lekko się przyrumieni. Podajemy od razu po przygotowaniu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mięso z warzywami zapiekane pod puree  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Kebab domowy wieprzowy z ketchupem Grillowane pulpeciki z kaszą manną Rolada z mielonego z ryżem,grzybami i marchewką
Pulpeciki w leśnym sosie Mielone kulki pod serową czapą Zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków
Mielonka ze słoika Pulpety wieprzowe w sosie grzybowym Wieprzowe kotlety z ryżem
Cukinia faszerowana + kotleciki z farszu Klopsy mielone na bogato Kotlety mielone z pieczarkami i żołtym serem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane