Strona główna Mięso z warzywami zapiekane pod puree

Mięso z warzywami zapiekane pod puree

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
Przepisy: 110
zdjęcia: 1 z 5
Mięso z warzywami zapiekane pod puree
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smacznie zapieczone mięso z dodatkiem warzyw


trudność: średne
czas:

Mięso z warzywami zapiekane pod puree - SKŁADNIKI:

  • 700 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 2 marchewki około 300 g
  • 2 pomidory
  • 1 biała cebula
  • pieprz czarny do smaku
  • sól
  • olej około 3 łyżek
  • pieprz cayenne do smaku
  • majeranek do smaku

Mięso z warzywami zapiekane pod puree - PRZYGOTOWANIE:

Cebule i marchewki kroimy w kosteczkę .W rondlu rozgrzewamy olej a następnie podsmażamy na nim warzywa. Dodajemy mięso i rozgniatamy widelcem.Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Kroimy w kosteczkę .Dodajemy do rondelka..Mieszamy. Doprawiamy solą ,pieprzem i majerankiem. Dusimy około 10 minut. Wykładamy masę do formy na tarte. Puree: Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu ugniatamy ,dodajemy margarynę i mleko. Mieszamy na jednolita masę. Doprawiamy do smaku. Przekładamy na masę mięsną .Widelcem delikatnie robimy wzorki. Posypujemy po wierzchu majerankiem. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 30 -35 minut aż wierzch lekko się przyrumieni. Podajemy od razu po przygotowaniu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mięso z warzywami zapiekane pod puree  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Kotleciki z mięsa i pęczaku Karminadle z pieczarkami Świderki z mięsem i pieczarkami
Pulpety z mięsa wieprzowego w ryżu Kotlety z kaszą manną w sosie słodko-ostrym Gołąbki z mięsem i pieczarkami
Wieprzowo-wołowe klopsy w sosie grzybowym Mielone pulpeciki w sosie Zielony mielony
Mięso mielone z dodatkami Mięsne kuleczki w sosie grzybowym Paszteciki z ciasta francuskiego

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Magiczne pierniczki Konkurs - Magiczne pierniczki

    Pyszne i aromatyczne pierniczki, choć niewielkie rozmiarem w okresie Świąt Bożego Narodzenia zdecydowanie zyskują na znaczeniu. Zawieszane na choince, wręczane bliskiej osobie, jedzone ze smakiem dodają magii i bajkowej atmosfery. Podziel się przepisem na pierniczki i wygraj atrakcyjne nagrody!

  • Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu? Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu?

    Święta Bożego Narodzenia w każdym domu smakują inaczej. Barszcz z uszkami, schab ze śliwką, kluski z makiem to potrawy, których nie może zabraknąć w świątecznym menu. A jak smakują Święta w Twoim domu? Podziel się przepisem na Twoją ulubioną świąteczną potrawę. Do wygrania m.in. ekspres do kawy Nespresso!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 
 Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 

Ostatnio komentowane