iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5469]

Miętus królewski z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mięso miętusa jest pyszne delikatne i prawie pozbawione ości .

Miętus królewski z pieczarkami

Składniki:

Miętus królewski z pieczarkami

Sposób przygotowania:

Miętus królewski z pieczarkami
Miętusa myjemy suszymy i solimy oraz doprawiamy pieprzem . Do środka brzuszka wkładamy masełko ,posiekane pieczarki i kawałek cytryny ok 2 plasterków .Układamy miętusa na naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem ,obok kładziemy obrane i pokrojone pieczarkii plasterki cytryny .Rybę zapiekamy w piekarniku ok 25-30 min .Podajemy z grzybkami i sosikiem jaki się zrobił podczas pieczenia .

Zobacz film: Mazurskie ryby Pana Sandacza