misia14

misia14

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Książka Kucharska: Ciasteczka i desery Michaeli

Migdałki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Przekąska bez pieczenia z migdałami

Migdałki

Składniki:

Migdałki

 

  • 300 g biszkoptu
  • 125 g masła
  • 100 g migdałów mielonych (nie muszą być obrane)
  • 30 g cukru pudru
  • 50 ml likieru amaretto
  • 1 płaska łyżeczka kakao (niekoniecznie)
  • PONADTO:
  • Migdały mielone do obsypania
  • Migdały całe obrane ze skórki

 

 

Sposób przygotowania:

Migdałki

Biszkopt rozkruszyć, dodać pozostałe składniki i wyrobić na jednolitą masę. Formować owale, wkładając do środka obrany migdał, obtaczać w mielonych migdałach.

SMACZNEGO!


Tagi:

biszkopt