Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Migdałowe babeczki z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Migdałowe babeczki z rodzynkami

Migdałowe babeczki z rodzynkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Migdałowe babeczki z rodzynkami

 

  • 5 jajek
  • 3 szkl mąki
  • 1,5 szkl cukru
  • 1 szkl mleka
  • 15 dag margaryny
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 olejek migdałowy
  • 20 dag rodzynek

 

Sposób przygotowania:

Migdałowe babeczki z rodzynkami
Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodać miękką margarynę nadal ucierając. Następnie dodać mąkę z proszkiem, mleko i ucierać na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę. Rodzynki zalać ciepłą wodą, następnie ich odsączyć i wyłożyć na papierowy ręcznik aby się osuszyły, a następnie obtoczyć ich w mące pszennej. Do ciasta dodać pianę z białek, olejek migdałowy, rodzynki obtoczone w mące i wszystko delikatnie wymieszać. Małe foremki na babeczki wysmarować tłuszczem, do każdej nalewać ciasto do 3/4 wysokości i piec w 180 st przez ok. 25 min aż babeczki będą miały złoty kolor. Po upieczeniu babeczki wystudzić, a następnie polać polewą czekoladową i posypać kolorową posypką.
Migdałowe babeczki z rodzynkami
Migdałowe babeczki z rodzynkami
Migdałowe babeczki z rodzynkami
Migdałowe babeczki z rodzynkami

Tagi:

jajko jajka