kinga

kinga

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 55]

Migdałowe naleśniki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Doskonale z bitą śmietana

Migdałowe naleśniki

Składniki:

Migdałowe naleśniki

 

  • Ciasto:
  • 3/4 szk mleka
  • 1 jajko
  • 1 szk maki
  • 1 łyzeczka cukru
  • 3/4 wody mineralnej gazowanej
  • 2-3 łyżki oliwy
  • szczypta soli
  • Nadzienie:
  • 4 brzoskwinie z puszki(8połówek)
  • 6łyzek platkow migdalow
  • 4 lyżki konfitury brzoskwiniowej(moze byc serek mascarpone)
  • 4 lyżki płynnego miodu

Sposób przygotowania:

Migdałowe naleśniki
Zpodanych skladnikow przygotowac ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki. Brzoskwinie pokroić na plastry,platki migdalowe uprażyć na suchej patelni. Naleśniki posmarować konfitura(lub serkiem),posypac migdalami,na jednej połowce naleśnika ulożyć pokrojoną brzoskwinię,złożyć naleśnik na pół i jeszcze raz na pół.Polać miodem i gotowe.