Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Migdalowiec na herbatnikach

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

migdałowiec.............migdalowiec

Migdalowiec na herbatnikach

Składniki:

Migdalowiec na herbatnikach

 

Sposób przygotowania:

Migdalowiec na herbatnikach
Płatki migdalów podsmażamy na patelni aby sie zrumienily. Do mleka dodajemy mąke pszenna i ziemniaczaną, budyn, jajko i oba cukry - gotujemy z tego budyn, ciagle mieszajac. Po wystygnieciu budyniu łączymy go z utartym masłem.

Śmietane ubijamy i mieszamy ją z żelatyną rozpuszczona w 1/3 szklanki wody.

blaszke wykładamy herbatnikami, wykladamy mase, nastpena warstwa herbatników i masa krówkowa. Herbatniki i bita śmietana. Wierzch posypujemy płatkami migdalowymi