pusieczek2@wp.pl

pusieczek2@wp.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 81]

Migdałowy ryż

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Migdałowy ryż to przysmak dla łasuchów

Migdałowy ryż

Składniki:

Migdałowy ryż

 

  • 1woreczek ryżu
  • 18dag cukru
  • 20dag białego serka homogenizowanego
  • 10dag posiekanych migdałów
  • 2jajka
  • 1/2łyżeczki soli
  • skórka starta z jednej cytryny
  • skórka starta z jednej pomarańcza
  • aromat rumowy

Sposób przygotowania:

Migdałowy ryż
1.ryż ugotować 2.żółtka utrzeć na krem z 5dag cukru i skórką z cytryny,a następnie wymieszać z ciepłym ryżem 3.serek wymieszać ze skórką z pomarańczą,8dag cukru,migdałami i aromatem rumowym 4.dodać do ryżu 5.z białek ubić sztywną pianę,stopniowo dosypując pozostały cukier,wymieszać pianę z ryżem