agnieszka32910

agnieszka32910

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 42]

Milka Caramel :)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Rozpływająca się w ustach czekoladka z pysznym karmelowym nadzieniem

Milka Caramel :) Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Milka Caramel :)

 

 

Sposób przygotowania:

Milka Caramel :)
Mleko z cukrem gotujemy na małym ogniu. Stale mieszamy aby masa się nie przypaliła. Gotujemy do momentu gdy masa będzie miała konsystencję płynnego miodu i nabierze złotego koloru. Masę odstawiamy do ostudzenia. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Z białej czekolady robimy esy floresy i odstawiamy na około 3 minutki do lodówki. Następnie pędzelkiem smarujemy wewnętrzne ścianki foremek mleczną czekoladą i ponownie odstawiamy do lodówki. Aby czekoladki były stabilniejsze na ścianki nakładamy drugą warstwę czekolady. Po zastygnięciu drugiej warstwy każdą pralinkę wypełniamy (prawie do pełna) przygotowaną wcześniej masą. Każdą pralinkę dopełniamy rozpuszczoną mleczną czekoladą i zostawiamy do całkowitego stężenia.
Milka Caramel :)
Z białej czekolady wykonujemy esy floresy
Milka Caramel :)
Ścianki smarujemy dwoma warstwami mlecznej czekolady
Milka Caramel :)
Na wolnym ogniu gotujemy masę z mleka i cukru
Milka Caramel :)
Gotowa masa gęstnieje i nabiera złotego koloru

Tagi:

czekolada