Maniutka

Maniutka

Kucharz
[Przepisów: 23]

Milki-way

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Upiec 2 biszkopty z 5 jajek

Milki-way

Składniki:

Milki-way

 

 

  • Masa:
  • 0.5 szk mleka
  • 0.5 szk cukru
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 25dag margaryny
  • 2 szk mleka w proszku

 

  • Polewa:
  • 2 łyżki margaryny
  • 2 łyżki mleka
  • 3 łyżki kakao (na oko tak żeby utworzyła się polewa)

 

Sposób przygotowania:

Milki-way
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać, jak się ubije dodać żółtka i i mieszać delikatnie. Następnie dodać mąkę pszenną i kakao, mieszać do wymieszania się składników. Ciasto wylać do blachy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, lub wyłożyć papier do pieczenia. Piec ok 25 min w 180st. Ostudzić. Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniIiowym.Ostudzić. Miękka margarynę utrzeć na puszystą masę, dodać ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku. Dalej ucierać. Na jeden biszkopt wyłożyć masę mleczną i przyłożyć drugim. Zrobić polewę i polać wierzch ciasta. Placuś schłodzić w lodówce. Smacznego:)