monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Minestrone by Monika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Po raz pierwszy raz robiłam tego rodzaju zupę i zakochałam się w niej- mój mąż jak zajrzał do garnka minę miał nie tęgą ale gdy spróbował cofnął wszystkie zarzuty i to najlepsza rekomendacja tego przepisu:-D

Minestrone by Monika Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Minestrone by Monika

 

 

Sposób przygotowania:

Minestrone by Monika
Fasolę zalać wodą w takiej ilości aby poziom sięgał jakieś 5 cm nad fasolę i zostawić na noc. Kolejnego dnia przełożyć fasolę do dużego garnka, zalać 2 litrami wody, dodać przekrojonego na pół pomidora i liść laurowy. Gotować do miękkości fasoli, następnie wyjąć pomidora i liść. W między czasie gdy fasola się gotuje pokroić w małą kostkę warzywa. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulę, marchewkę i seler. Zeszklić. Dodać cukinię i smażyć do miękkości. Na około 2 minuty przed końcem smażenia dodać straty czosnek. Do ugotowanej fasoli wlać rosół i zagotować. Następnie dodać usmażone warzywa i także zagotować. Umyta i suchą kapustę pokroić w cienkie paseczki i dodać do zupy. Gotować jakieś 5 minut i dodać pomidory z puszki ( ja użyłam krojonych). Zagotować, doprawić do smaku i gotowe. Smacznego!
Minestrone by Monika
fasolę ugotować z pomidorem i liściem laurowym
Minestrone by Monika
warzywa pokroić w małą kostkę
Minestrone by Monika
warzywa na sofrito usmażyć na patelni
Minestrone by Monika
dodać kapustę i pomidory w puszce

Tagi:

cukinia