ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Mini babki wielkanocne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Babki wielkanocne duże, mniejsze, malutkie wszystkie są piękne. Zdobione na różne sposoby i takie tylko z polewą np. cytrynową są wspaniałe.

Mini babki wielkanocne

Składniki:

Mini babki wielkanocne

 

 

  • sok z jednej cytryny
  • cukier puder

 

  • masło do wysmarowania foremek

Sposób przygotowania:

Mini babki wielkanocne

ETAP 1:

Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo olej i w dalszym ciągu miksować. Mąkę ziemniaczana wymieszać z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia.

Przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać szpatułką. Dodać jeszcze otartą skórkę z cytryny.

Ciasto wylać do czterech foremek wysmarowanych masłem.

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Pieczenie ok 35 - 40 min.

Sok z cytryny wymieszać z cukrem pudrem. Dodawać tyle cukru, żeby powstała dość gęsta polewa.

Babki wystudzić na kratce. Udekorować polewą i kolorowymi cukierkami.

Smacznego.

Wesołych Świat.