gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 618]

Mini calzone z mięsem indyczym i jaglanką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Mini calzone z mięsem indyczym, warzywami i kaszą jaglaną. Idealna przekąska na spotkania ze znajomymi.

Mini calzone z mięsem indyczym i jaglanką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mini calzone z mięsem indyczym i jaglanką

 

Sposób przygotowania:

Mini calzone z mięsem indyczym i jaglanką
Mięso podsmażamy, dodajemy przyprawy, cebulę i paprykę pokrojoną w kosteczkę oraz marchewkę startą na tarce o dużych oczkach. Smażymy ok 15 minut.

Kaszę gotujemy w stosunku 2;1 ( 1 szklanka wody, 0,5 kaszy). Studzimy i mieszamy z mięsem.

Mąkę przesiewamy, dodajemy drożdże, sól, mleko i olej. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 30 minut. Ciasto wałkujemy i wykrawamy kółka ok 12 cm, większa szklanka.

Każde kółko smarujemy (środek) ketchupem, posypujemy serem, wykładamy łyżkę mięsa zlepiamy jak pierogi. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę i pieczemy 30 minut w 200 stopniach.

Smacznego
Mini calzone z mięsem indyczym i jaglanką
Mięso i warzywa smażymy do miękkości, studzimy.
Mini calzone z mięsem indyczym i jaglanką
Z podanych składników przygotowaujemy ciasto drożdżowe.
Mini calzone z mięsem indyczym i jaglanką
Wałkujemy ciasto i wykrawamy większą szklanką kółka.
Mini calzone z mięsem indyczym i jaglanką
Wykładamy pierożki na natłuszczoną blaszkę i pieczemy.