iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Mini kanapeczki na patyczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mini kanapeczki na patyczku; Zrobione z ciemnego chlebka, łososia , oliwki i sałaty lodowej do tego chrzanowy dip

Mini kanapeczki na patyczku

Składniki:

Mini kanapeczki na patyczku

 

  • 1/2 szt razowy chleb z słonecznikiem
  • 3 kawałki łososia wędzonego
  • 1/2 słoika oliwki zielone
  • 1/2 szt sałaty lodowej
  • 1 serek topiony
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Pieprz kolorowy
  • 1 łyżka chrzanu

 

Sposób przygotowania:

Mini kanapeczki na patyczku
Zaczynamy od zrobienia dipu. Miksujemy serek topiony najlepiej śmietankowy z majonezem i jogurtem ja użyłam jogurtu 0 % żeby nie było zbyt dużo kalorii. Doprawiamy solą morską,pieprzem kolorowym grubo mielonym . Na koniec dodajemy chrzan. Mieszamy i chłodzimy najlepiej z 1 godzinę.Chleb im ciemniejszy tym lepszy kroimy w kanapki a potem w kosteczkę. Łososia wędzonego kroimy także w kawałki wielkości chleba. Oliwki odcedzamy. Sałatę rwiemy na kawałki. Na patyczki do szaszłyków lub koreczków nakładamy oliwkę potem kawałek sałaty , łososia i na koniec chlebek. Koreczki podajemy z dipem.

Tagi:

sałata chleb