patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 626]

Mini kanapeczki z pastą z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne mini kanapeczki z pastą z tuńczyka. Idealna przekąska na imprezy, do piwa i inne spotkania w gronie przyjaciół i rodziny.

Mini kanapeczki z pastą z tuńczyka Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Mini kanapeczki z pastą z tuńczyka

 

  • 3 bagietki ok 30 cm
  • 1 puszka tuńczyka stek w oleju
  • 5 rzodkiewek
  • 3 ogórki konserwowe
  • 10 dag sera żółtego tartego
  • Sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy

Sposób przygotowania:

Mini kanapeczki z pastą z tuńczyka
Tuńczyka odcedzam z oleju, przekładam do miski. Rzodkiewki myję i kroję w drobną kostkę.

Ogórki konserwowe również kroję w drobną kostkę. Do miski przekładam wszystkie składniki.

Dodaję ser żółty tarty, przyprawy oraz musztardę i majonez. Bagietki kroję w kawałki grubości ok 3-4 cm.

Na bagietki kładę za pomocą łyżki porcję pasty. Wierzch posypuję jeszcze odrobiną pieprzu.

Smacznego.
Mini kanapeczki z pastą z tuńczyka
Do miski przekładam odcedzonego tuńczyka oraz drobno posiekane rzodkiewki.
Mini kanapeczki z pastą z tuńczyka
Następnie dodaję drobno pokrojone ogórki konserwowe.
Mini kanapeczki z pastą z tuńczyka
Na koniec dodaję przyprawy, ser żółty oraz musztardę i majonez.
Mini kanapeczki z pastą z tuńczyka
Pastę dokładnie mieszam ze sobą do połączenia składników.
Mini kanapeczki z pastą z tuńczyka
Bagietkę kroję w kawałki.

Tagi:

kanapki