2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1460]

Mini krakersy z pastą jajeczną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka karnawałowa przekąska z krakersami i pastą jajeczną, smaczna, łatwa do zrobienia, znika w kilka chwil!

Mini krakersy z pastą jajeczną

Składniki:

Mini krakersy z pastą jajeczną

 

  • 1 paczka solonych mini krakersów
  • pasta:
  • 5 jaj
  • 2 cebule dymki
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • sól morska do smaku
  • pieprz świeżo mielony do smaku
  • koperek do dekoracji

Sposób przygotowania:

Mini krakersy z pastą jajeczną

ETAP 1:

Jajka ugotować na twardo, obrać, zimne zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, cebulę dymkę posiekać drobniutko, połączyć z jajkami.

Dodać chrzan, majonez oraz śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem dokładnie wymieszać na gęstą pastę.

Małą łyżeczką nakładać porcjami na krakersy , udekorować świeżym koperkiem. Podawać natychmiast.

Smacznego!