bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Mini pavlova

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

po udanych próbach z pavlova zrobiłam wersje mini... efekt przerósł nawet mnie i gości też :)

Mini pavlova

Składniki:

Mini pavlova

 

Sposób przygotowania:

Mini pavlova
6 białek ubić na sztywno - pod koniec dodawac po łyżce 300g miałkiego cukru, łyżeczkę mąki kukurydzianej i łyżeczkę białego vinegraite (ocet winny), Na papierze do pieczenia na blasze łyzka wyłozyć male kopki masy. Wstawić do pieca 180st i po 5 min przykręcić tempetarurę do 150st. Piec ok 40min. Studzić w uchylonym piekarniku. Każda mini beze na talerz, na to ubita śmietna z fixem bez cukru, polałam wszystko sosem owocowym. Sos to zmiksowane owoce: truskawki, maliny i jagody plus 2 łyzeczki cukru. dekoracja to te same owoce. Mi z tej porcji wyszło 15 stuk.