Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Mini pizze z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Szybkie i łatwe do przygotowania. Zachwycają smakiem i zapachem grzybów. Każdemu będą smakować. Polecam!

Mini pizze z grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mini pizze z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Mini pizze z grzybami
Drożdże rozpuszczam razem z cukrem w 50 ml wody. Mąkę przesiewam do miski. Dodaję rozczyn, sól, oliwę oraz pozostałą wodę. Wyrabiam ciasto. Oprószam mąką, przykrywam ściereczką i odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. Grzyby oczyszczam i kroję na mniejsze kawałki. Razem z cebulą podsmażam na maśle. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Z wyrośniętego ciasta formuję owalne placuszki. Układam na blaszce. Na ciesto nakładam porcję grzybów. Wierzch posypuję startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. Piekę około 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Mini pizze z grzybami
Mąkę przesiewam do miski. Dodaję rozczyn, sól, oliwę oraz pozostałą wodę. Wyrabiam ciasto. Oprószam mąką, przykrywam ściereczką i odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia.
Mini pizze z grzybami
Grzyby oczyszczam i kroję na mniejsze kawałki. Razem z cebulą podsmażam na maśle. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
Mini pizze z grzybami
Z wyrośniętego ciasta formuję owalne placuszki. Układam na blaszce.
Mini pizze z grzybami
Na ciesto nakładam porcję grzybów. Wierzch posypuję startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. Piekę około 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Tagi:

sery grzyby ser