Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Mini pizze ziołowe z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna mini przekąska z tuńczykiem.

Mini pizze ziołowe z tuńczykiem

Składniki:

Mini pizze ziołowe z tuńczykiem

 

  • Ciasto:
  • 300 g mąki
  • 20 g drożdży
  • 180 ml ciepłej wody
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki soli

 

 

Sposób przygotowania:

Mini pizze ziołowe z tuńczykiem
Do miski przesiać mąkę, dodać rozdrobnione drożdże, olej, sól i cukier, wymieszać z ciepłą wodą tworząc ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na ok. godz. do wyrośnięcia. Z ciasta uformować kilka małych placków, pozostawić do wyrośnięcia. Paprykę pokroić w bardzo cienki paski. Tuńczyka osączyć z zalewy, połączyć z drobno pokrojoną cebulę, pieprzem i solą. Na plackach ułożyć tuńczyka, paski papryki i mozarellę/ser żółty. Posypać ziołami. Pizze piec ok. 15-20 min. w temp. 200st. C.