BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Mini rolada brokułowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pierwszy raz robiłam taką roladę .Zrobiłam z połowy porcji gdyż nie wiedziałam jak posmakuje mojej rodzince.

Mini rolada brokułowa

Składniki:

Mini rolada brokułowa

 

  • brokuł 1 szt,
  • twarożku 150 g,
  • mięso mielone 600 g,
  • bułka kajzerka,
  • jajko,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól, pieprz do smaku,
  • zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki,
  • przyprawa uniwersalna do smaku,

Sposób przygotowania:

Mini rolada brokułowa
1. Brokuła podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie do miękkości i rozgnieść widelcem.

2.Twarożek utrzeć z przyprawami, połączyć z brokułem.

3. Mięso mielone połączyć z rozmoczoną, ale odciśniętą bułką. Dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku przyprawami dokładnie wymieszać.

4. Na papierze do pieczenia rozłożyć farsz mięsny, nałożyć farsz brokułowy.

5. Zwinąć w rulon ściągając papier, włożyć do foremki lekko wysmarowanej i wysypanej tartą bułką foremki, Zapiekać 60 min w temperaturze 190 stopni.