patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Mini tarty z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne mini tarty z pieczarkami i czerwoną cebulą na cieście francuskim. Idealne na przystawkę czy danie obiadowe.

Mini tarty z pieczarkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mini tarty z pieczarkami

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 6 pieczarek
  • 1 cebula czerwona
  • 15 dag sera żółtego
  • Koncentrat pomidorowy
  • Sól i pieprz
  • Oregano

Sposób przygotowania:

Mini tarty z pieczarkami
Ciasto rozwijam następnie wycinam kwadraty ok 9 szt. Każdy kwadrat smaruję koncentratem pomidorowym a następnie doprawiam solą i pieprzem oraz oregano.

Pieczarki myję i kroję w większą kostkę. Cebulę czerwoną obieram i kroję w piórka.

Kwadraty posypuję serem żółtym tartym, kładę pieczarki i cebulę. Mini tarty wykladam na blachę pokrytą papierem do pieczenia.

Piekę ok 20 min w 200 stopniach. 
Mini tarty z pieczarkami
Na kwadraty kładę ser żółty, pieczarki i czerwoną cebulę.

Tagi:

przystawki