gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Mini zapiekanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie mini zapiekanki przygotowuję jako ciepłą kolację.

Mini zapiekanki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mini zapiekanki

 

  • 1/2 długiej bagietki
  • 1 papryka czerwona
  • 100 gram polędwicy drobiowej
  • 2 ogórki kiszone
  • 60 gram sera żółtego
  • masło
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka ketchupu

Sposób przygotowania:

Mini zapiekanki
Bagietkę kroimy ze skosa na ok. 1-1,5 cm kromki. Każdą kromkę smarujemy masłem. Polędwicę kroimy w paski i układamy na bagietkach. Paprykę myjemy, osuszamy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę. Po czym układamy ją polędwicy. Ogórki kiszone kroimy w plastry i po plastrze układamy na polędwicy. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy "zapiekanki". Zapiekamy w piekarniku ok. 15 minut w temp. 200 stopni. W tym czasie majonez mieszamy z ketchupem i sosem polewamy gotowe zapiekanki.
Mini zapiekanki
Polędwicę kroimy w paski i układamy na bagietkach.
Mini zapiekanki
Na polędwicy układmy pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojone w plastry ogórki.
Mini zapiekanki
Zapiekanki posypujemy stratym na tarce żółtym serem.
Mini zapiekanki
Majonez mieszamy z ketchupem i sosem polewamy gotowe zapiekanki.

Tagi:

sery ser