dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Mintaj pieczony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo prosty przepis na mintaja, moje dziecko tylko w tej wersji toleruje rybkę.

Mintaj pieczony

Składniki:

Mintaj pieczony

 

  • 1/2 kg filetów mintaja
  • 1/2 cytryna
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka drobno siekanego koperku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Mintaj pieczony
Rybę myjemy, osuszamy, nacieramy solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny. Układamy w brytfannie, na każdy filet układamy kilka wiórków z masła i posypujemy koperkiem. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 20 min pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywę aby rybka się zarumieniła.
Smacznego!!!

Tagi:

mintaj dania