pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1428]

Mintaj pieczony z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczna rybka na piątek

Mintaj pieczony z warzywami

Składniki:

Mintaj pieczony z warzywami

  • 500 g filet mintaja,
  • sok z cytryny,
  • przyprawa do ryb
  • 1/2 szklanki bulion warzywny (może byc z kostki),
  • 400 g warzywa mrożone

Sposób przygotowania:

Mintaj pieczony z warzywami

Flety kroimy w na pół i skrapiamy sokiem z cytryny. Posypujemy przyprawą do ryb z dwóch stron. Warzywa rozmrażamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy bulionem. Na wierzch kładziemy filety i zapiekamy w temp. 200 stopni przez oko 20 min.

Redakcja poleca: