Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Mintaj w papryce i ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna rybka smażona w panierce przyprawiona słodką papryką i ziołami

Mintaj w papryce i ziołach Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mintaj w papryce i ziołach

 

Sposób przygotowania:

Mintaj w papryce i ziołach
Mintaja umyć, osuszyć. Każdy kawałek oprószyć kucharkiem, pieprzem, słodką papryką, bazylią i oregano. Odstawić na kilka minut, aby ryba przeszła przyprawami. Jajka umyć, roztrzepać. Rybę panierować w jajku a potem w bułce tartej. Na patelni mocno rozgrzać olej, smażyć rybkę z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniaczkami i surówką.
Mintaj w papryce i ziołach
Umytą i osuszoną rybę oprószyć przyprawami i ziołami.
Mintaj w papryce i ziołach
Przyprawioną rybę panierować w jajku i bułce tartej.
Mintaj w papryce i ziołach
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor.