motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Mintaj w zalewie octowej

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Opiekana ryba w zalewie octowej

Mintaj w zalewie octowej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mintaj w zalewie octowej

 

Sposób przygotowania:

Mintaj w zalewie octowej
Zalewa; Do garnka wlewamy wodę z octem i przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z pieca. Do wrzącej zalewy dajemy cebulę pokrojoną w kółka oraz marchew. Odstawiamy, aby ostygła. Umytą i osuszoną rybę kropimy sokiem z cytryny i oprószamy solą i pieprzem. Kroimy na małe kawałki. Przygotowaną rybę moczymy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju ze wszystkich stron. Do zimnej zalewy dajemy usmażone kawałki ryby. Odstawiamy w chłodne miejsce na dwa dni.
Mintaj w zalewie octowej
Wodę z octem i przyprawami gotujemy. Dodajemy pokrojoną marchewkę z cebulką
Mintaj w zalewie octowej
Rybę skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy pieprzem i solą
Mintaj w zalewie octowej
Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym olej