Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Mintaj w złocistej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo smaczny mintaj w panierce, idealny na obiad.

Mintaj w złocistej panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mintaj w złocistej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Mintaj w złocistej panierce
Filety odstawiamy na noc, aby odtajały. Rybę myjemy i osuszamy. Jajko wybijamy na talerz, solimy i rozmącamy. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Przygotowane płaty ryby zanurzany w jajku i obtaczamy starannie w bułce tartej. Kładziemy rybę na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na rumiano. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Mintaj w złocistej panierce
Jajko wybijamy na talerz, solimy i rozmącamy. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Przygotowane płaty ryby zanurzany w jajku i obtaczamy starannie w bułce tartej.
Mintaj w złocistej panierce
Kładziemy rybę na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na rumiano. Podajemy z ziemniakami i surówką.