darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Mintaj z winem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka potrawa o niespotykanym smaku

Mintaj z winem i pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mintaj z winem i pieczarkami

 

  • 4 filety z mintaja
  • szklanka białego wytrawnego wina
  • 3-4 pieczarki
  • śmietanka 30%
  • przyprawa do ryb
  • garść posiekanego szczypiorku
  • odrobina ostrej papryki

Sposób przygotowania:

Mintaj z winem i pieczarkami
Rozmrożony filet kładziemy na patelnię (bez tłuszczu), dodajemy pokrojone w kawałki pieczarki. Całość zalewamy winem i gotujemy na średnim ogniu, aż płyn odparuje. Następnie dodajemy śmietankę i przyprawy. Zmniejszamy ogień i gotujemy jakieś 5-10 minut. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek. Podawać z ryżem.
Mintaj z winem i pieczarkami
Szczypiorek dodajemy na koniec, żeby się nie rozgotował
Mintaj z winem i pieczarkami
Przed podaniem można posypać całość odrobiną szczypiorku