marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Miód pitny z mleczkiem kokosowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Wlać do dużego rondla miód pitny i zagrzać na małym lub średnim ogniu,dodać szczyptę przypraw.Jak miód zawrze lekko,zdjąć.Podać w dzbanku.

Miód pitny z mleczkiem kokosowym.

Składniki:

Miód pitny z mleczkiem kokosowym.

 

  • 1 butelka średnia miodu pitnego(na 4-6 porcji),
  • puszka mleka kokosowego,
  • po szczypcie cynamonu i goździków.

Sposób przygotowania:

Miód pitny z mleczkiem kokosowym.
Miód pitny wlać do dużego garnka lub rondla i podgrzać na małym lub średnim ogniu,dodając po szczypcie cynamonu i goździków na
2-3 min.przed zdjęciem naczynia z palnika.Mleczko kokosowe można również podgrzać,ale niekoniecznie.Grzaniec miodowy prz-
-elać do dzbanka kamionkowego,a goździki i korzeń cynamonu zebrać łyżeczką z powierzchni napoju i odrzucić.Można zmieszać
grzaniec z mleczkiem bądź podać osobno mleczko w dzbanuszku
aby każdy sobie dolewał.