Strona główna Miodowe placki przekładane manną

Miodowe placki przekładane manną.

Z kremem « poprzedni | następny »
Ela Dz - Przepis na: Miodowe placki przekładane manną. offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 686
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Miodowe placki przekładane manną.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Delikatnie miodowe placki z grysikowym kremem.


trudność: średne
czas:

Miodowe placki przekładane manną. - SKŁADNIKI:

  • 6 łyżek miodu
  • 3 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • łyżeczka sodki
  • zapach rumowy
  • 100 g margaryny lub masła
  • Krem: 3 szklanki mleka
  • 6 kopiastych łyżek manny
  • cukier do smaku
  • 200 g margaryny
  • cukier waniliowy ewentualnie zapach...
  • polewa: 50 mil mleka
  • 2 łyżki kakao
  • łyżka cukru
  • 4 łyżki mleka w proszku
  • kopiasta łyżka margaryny

Miodowe placki przekładane manną. - PRZYGOTOWANIE:

Miód i margarynę podgrzewamy razem w rondelku aby się połączyły i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Mąkę przesiewamy razem z sodką, dodajemy masę miodu i tłuszczu oraz jajka...i wyrabiamy gładkie ciasto. Które następnie dzielimy na trzy części, każdą wałkujemy na cienki placek i pieczemy. Na mleku gotujemy mannę i słodzimy według własnych upodobań i odstawiamy do ostygnięcia. Zimną miksujemy z 200 g tłuszczu i taką masą przekładamy placki. Składniki na polewę wkładamy do rondelka i lekko podgrzewamy aby się połączyły, jeszcze ciepłą masą smarujemy wierzch ciasta. Najlepiej smakuje następnego dnia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Miodowe placki przekładane manną.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z kremem
Pyszna karpatka Eli Murzynek z budyniem i biszkoptami Rolada z bitą śmietaną i brzoskwiniami
Ciasto Łabędzi Puch Makowo-kokosowe Kilimandżaro - ciasto z jabłkami
Orzeźwiający piegus z kokosem i galaretką kiwi Jabłkowo-orzechowe cudo Pyszny warstwowiec
Ciasto w kratkę Mocno kokosowe ciacho Marchwiowy metrowiec

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane