jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Miodowiec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kruchy, miodowy placek przekładany lekkim, mlecznym kremem:)

Miodowiec

Składniki:

Miodowiec

 

 

 

  • POLEWA
  • 1 czekolada mleczna
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżeczka masła

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Miodowiec
Ze składników na placek zagnieść ciasto.
Podzielić je na dwie części i rozwałkować na dwa duże, cienkie placki.
Każdy placek piec osobno, na złoty kolor, w dużej formie wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą około 10-15 minut w temperaturze 200C.
Upieczone placki pozostawić do ostygnięcia.
Zrobić krem.
Ugotować kaszę na mleku z dodatkiem cukru i ostudzić, a następnie masło rozkręcić mikserem i dodawać po łyżce zimnej kaszy.
Tak przygotowaną masę położyć na 1 placku, a drugim plackiem przykryć.
Wierzch ciasta oblać polewą czekoladową wykonaną z rozpuszczonej czekolady z dodatkiem masła i mleka.